“Kampányszűrés 2015-2016”

Kampányszűrés 2015/2016 címmel indul útjára 2016 januárjában indul az Anonim AIDS tanácsadó Szolgálat kampánysorozata, amely során 1500 db “NYÁL”teszttel történő HIV szűrésre és 200 db HCV szűrésre lesz lehetőség.

A legmodernebb nyálmintából és ujjbegyből vett mintával dolgozó tesztekkel (HIV, szifilisz) szűrés.
Eredmény 20 percen belül!
NINCS VÉNÁBÓL VETT VÉRVÉTEL!
A Kampány keretében nemcsak a prevencióval, azaz a szűréssel foglalkozunk, hanem a már kiszűrt HIV-vel élők gondozásával, terelésével, mentális egészségének megőrzésével.

A gyógyszerét rendszeresen szedő, kezelt, fizikai és mentális egészségére és életmódjára odafigyelő, a feltételeket betartó HIV-fertőzött, nem fertőz tovább.

Ezért is kell tesztre járni, mert az időben diagnosztizált és megfelelően kezelt HIV-fertőzött nem csak ugyanannyi ideig élhet, mint a nem fertőzött társai, de nem is fertőzi tovább a többi embert.

A HIV fertőzöttek szociális gondozása, a HIV fertőzöttek felelős, „együttgondolkodó” életvitelének a  felépítése kiemelt fontosságú a jövőben. Ez az úgynevezett másodlagos prevenció.

Vagyis a HIV-vel élők Gondozása.

Az AATSZ azért dolgozik, hogy elősegítse és fenntartsa ezt a Szolgálatot.

A gondozás során elérendő cél, hogy  rendszeresen találkozzanak (az orvosi terápia mellett) egy Segítő személlyel, aki folyamatos kapcsolatot tart fent a HIV-vel élőkkel, és partnereikkel. A gondozók személyesen elérhető és folyamatos jelenléte megoldást keres a mindennapok szociális/életvezetési kérdéseire, amelyek a HIV-vel élőket foglalkoztatják.

A mentálhigiénés gondozás alapja a beszélgetés.

A rendszeres találkozók lehetőséget biztosítanak a kliens számára, hogy az állapotával kapcsolatos szorongásait, frusztrációit biztonságos keretek között ventilálja. Felmerülő kérdéseit, gondolatait szabadon megfogalmazza, állapotáról, lehetőségeiről tájékoztatást kapjon. A szociális munkás támogatja a klienst állapotának elfogadásában, ugyanakkor igyekszik rávilágítani a kliens saját felelősségére állapotának alakulásában; dolgozik a kliens környezetével szembeni felelősségérzetének kialakításán, megerősítésén.

Egy életmódbeli szemléletváltás ösztönzésére van szükség, valamint az ehhez szükséges informálás, tanácsadás (az egészséges életmóddal – a mozgással, sporttal, különösen a higiénével kapcsolatban).

Fontos a kliens céljainak, és jövőképének megfogalmazása és kialakítása.

Mindezek együttesen, jelentősen befolyásolják a HIV-vel élők lelki állapotát, vagyis ezzel befolyásolva azt a megtartó immunválaszt, amely szinten tartja az egészségi állapotát.

Kérdezz és mi válaszolunk!
Érted is Dolgozunk!
www.anonimaids.hu
Ha kérdésed van, a biztonságos szexről, vagy a szexuális úton terjedő betegségekről, írj bátran!

Nem a tiltás a cél, hanem a segítségnyújtás és a védelem.
Felvilágosítani! Segíteni!