1973874_10203003148052010_4830671628489051206_o

2014. április 28-án 21:55-kor a Duna Televízió – Dokureflex című műsorában vetítésre került az Inkognitó című Dokumentumfilm.

A film vetítése után, kerekasztal beszélgetést láthattak, amelynek résztvevője az Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálat Főorvosa –
Dr. Balogh Attila is.

A Film főszereplője Kovács István, HIV-pozitív festőművész, aki korábban Hope című képének felajánlásával támogatta az Egyesületet, ‘elmeséli’ történetét.

A szexuális úton terjedő fertőzések, betegségek kérdése, a megbélyegzett embertársaink helyzete és maguk a fertőzöttek is tabukat építenek. Ez társadalmunk örökölt kultúrája.

A Filmben a legkiválóbb hazai szakértők bevonásával, górcső alá veszik a hazai helyzetet a leggyakrabban előforduló szexuális úton terjedő betegségek terén.

“Egyértelműen egy felvilágosító, ismeretterjesztő alkotásról van szó, amelyben orvosok szakszerűen ismertetik az országban (és persze a világban) jelenleg előforduló leggyakoribb nemi betegségek (szifilisz, tripper, hepatitisz, HIV stb.) tüneteit, a megbetegedés lehetséges okait és a gyógymódokat. A filmben a leghosszabban egy HIV-beteg sorsáról van szó. A filmben is többször elhangzik, hogy az utóbbi években milyen nagy mértékben emelkedett a serdülőkorban regisztrált nemi betegek száma. Egyszóval a filmet érdemes mindenkinek megnéznie, de a célcsoport a 12-29 évesek.”

Nézzük, hallgassuk, beszéljük róla!

Beszélgessünk!

A legjobb megelőzés a bizalom!

A legjobb prevenció a beszélgetés!

 

Forrás: port.hu

//